Wij zijn gesloten op de volgende dagen: 23, 25, 26 en 30 December

Afmetingen

Bij montage in het kozijn dient u bij het opgeven van uw breedte maat 1 cm van de door u gemeten maat af te halen. Bekijk hier de inmeetinstructies »

Wilt u gebruik maken van een meetgarantie? Bekijk hier onze meetservice.

- Minimale breedte 30 cm en maximale breedte 200 cm.
- Minimale hoogte 30 cm en maximale hoogte 220 cm.
Volgende stap

Kleuren

Kies kleur

Let op: De kleuren en materialen van onze producten kunnen er anders uit zien op het scherm. Vraag dan ook gratis en vrijblijvend een kleurstaal aan.

Volgende stap

Bediening

Tip! Indien u 2 jaloezieën naast elkaar in 1 kozijn plaatst kies dan de totale bediening aan de buiten zijde zodat u geen koorden in het midden heeft hangen.

 

Let op: De keuze voor bedieningszijde "links tuimelen - links ophalen" en "rechts tuimelen - rechts ophalen” is enkel mogelijk voor jaloezieën breder dan 50cm.

Volgende stap

Extra opties

Tip! Indien u de aluminium jaloezieën op een kantelraam plaatst kies dan voor de optie zijgeleiding.

Komt de jaloezie op een kunststof draai kiep raam? Kies dan voor zijgeleiding en klemsteunen.
Volgende stap

Referentie & aantal

Let op: De referentie is niet zichtbaar bij de productie. Voor opmerkingen over het product kan u contact met ons opnemen.
Aluminium jaloezieën 16 mm

Aluminium jaloezieën op maat zijn erg populair! De moderne, trendy uitstraling van 16mm aluminium jaloezieën past perfect binnen elk interieur. Stel uw 16mm aluminium jaloezieën naar wens samen en laat u verrassen door de scherpe prijs!

 

Bekijk de houten / aluminium jaloezieën van onze klanten

Bekijk foto's »
Omschrijving

16mm aluminium jaloezieën op maat

Bent u op zoek naar aluminium jaloezieën voor een kleine ruimte? Dan zijn de 16mm aluminium jaloezieën op maat perfect. Deze aluminium jaloezieën zijn leverbaar vanaf een breedte en hoogte van 30cm, waardoor u zelfs de kleinste ramen in uw woning kunt voorzien van raamdecoratie op maat. De 16mm aluminium jaloezieën geven daarnaast een verfijnde uitstraling aan uw interieur en met de smalle bovenbak is de 16mm aluminium jaloezie ook geschikt voor ramen met weinig montageruimte.

Wanneer kies ik voor 16mm aluminium jaloezieën?

Aluminium jaloezieën geven een moderne en strakke uitstraling in uw interieur. Naast de mooie uitstraling zijn ze ook erg praktisch. Aluminium jaloezieën zijn geschikt voor elke ruimte in huis. In de slaapkamer, de keuken of zelfs de badkamer! Door het materiaal blijven deze stijlvolle jaloezieën jarenlang mooi. En doordat u de 16mm aluminium jaloezieën volledig op maat kan laten fabriceren, zal uw raamdecoratie naadloos aansluiten op uw kozijnen.

Jaloezieën ideaal voor vochtige ruimtes

Zoals u hierboven heeft kunnen lezen, zijn de aluminium jaloezieën uit onze collectie geschikt voor vochtige ruimtes. Waar andere vormen van raamdecoratie sterk kunnen reageren op vocht, zoals schimmelvorming in de stof, kunt u met een gerust hart uw nieuwe jaloezieën ophangen. Het materiaal is roestvrij, waardoor de jaloezie ook in vochtige ruimtes zoals een badkamer of keuken mooi blijft. Zo kunt u jarenlang genieten van uw raamdecoratie.

De juiste kleur voor uw 16 mm jaloezieën

In onze collectie vindt u meer dan 25 verschillende kleuren, van wit en zwart tot rood en blauw. Genoeg keuze dus! Met zoveel verschillende kleuren is er altijd wel een kleur die past binnen uw interieur. Kunt u wel wat hulp gebruiken bij het kiezen van de juiste kleur? Dan kunt u gratis en vrijblijvend kleurstalen aanvragen op onze website. Hiermee kunt u thuis kijken welke kleur het beste past binnen uw interieur.

Heeft u hulp nodig of kunt u wel advies gebruiken bij het kiezen van de juiste kleur? Maak dan een afspraak met een van onze interieur adviseurs.

Verduistering / privacy

Horizontale jaloezieën zijn niet bedoelt om een ruimte volledig lichtdicht af te sluiten. De beste sluiting bereikt u door de jaloezieën naar beneden te kantelen. Voor privacy of licht inval regulatie kunt u de lamellen naar boven of naar beneden kantelen.

Hoe meet ik 16 mm aluminium jaloezieën op?

Het opnemen van de juiste maten voor uw nieuwe jaloezie is erg eenvoudig. Het enige wat u moet weten is hoe u de jaloezie wilt monteren. Komt de jaloezie tussen twee muren te hangen? Dan meet u de breedte tussen de twee muren op. Vervolgens haalt u 1 cm van de totale breedte af voor eventuele speling. Komt de jaloezie op de muren of tegen het plafond aan te hangen? Dan kunt u de gewenste breedte en hoogte opmeten. Houdt hier wel rekening met overlap van het raam, zodat er geen lichtkieren aan de zijkanten ontstaan. Wij raden een overlap van 14 centimeter in totaal aan. Alle stappen zijn terug te vinden in onze meetinstructies.

Hoe moet ik 16 mm aluminium jaloezieën monteren?

De montage van 16mm jaloezieën is zeer eenvoudig. De steunen van de bovenbak monteert u tegen het plafond of op de muur. Vervolgens klikt u de bovenbak van de jaloezie in deze steunen. Bekijk de montagehandleiding op onze website om alle stappen nogmaals door te nemen.

 

🔍 Wat zijn 16mm aluminium jaloezieen op maat?
Bij een 16mm aluminium jaloezie is de lamelbreedte van de jaloezie 16mm. Deze lamelbreedte is vooral geschikt voor kleinere ramen in huis. De 16mm aluminium jaloezie is namelijk al te bestellen vanaf een breedte en hoogte van 30cm.
❓ Wanneer kies ik voor 16mm aluminium jaloezieen?
De 16mm aluminium jaloezieen van Joe Benelli zijn uitermate geschikt als er weinig ruimte is om de jaloezie op te monteren. Denk aan kleine ramen in de badkamer of in de toiletruimte, maar ook in oudere woningen waarbij het kozijn weinig ruimte biedt voor montage van andere vormen van raamdecoratie.
💶 Wat kosten 16mm aluminium jaloezieen op maat?
De prijs van 16mm aluminium jaloezieen hangt af van de gewenste maten. Voor uw maten in op de webshop en zie direct de scherpe prijs voor uw nieuwe raamdecoratie op maat.
ℹ️ Kunnen 16mm jaloezieën ook uitgevoerd worden met ladderband?
Onze 16mm aluminium jaloezieën kunnen uitsluitend met ladderkoord geleverd worden. Onze 50mm aluminium jaloezieën kunnen wel met ladderband geleverd worden.

 

Technische gegevens
Afmetingen
Breedte van de lamel: 16mm
Afmetingen bovenbak: 25 x 25mm
Afmetingen onderlat 15 x 25mm
Maximaal leverbare afmetingen: 200 cm breed x 220 cm hoog
Minimaal leverbare afmetingen: 30 cm breed x 30 cm hoog
Overig  
Ladderkoord: Het ladderkoord is 3mm breed, een ladderband is niet mogelijk.
Bedieningssysteem: Trekkoord en plastic tuimelstang
Materiaal: De lamellen zijn gemaakt van hoge kwaliteit aluminium. De bovenbak en onderlat zijn gemaakt van staal in matchende kleur met de lamellen.
Jaloezie breedte Aantal Ladderkoorden / Ladderbanden
t/m 70 cm 2 stuks
t/m 134,9 cm 3 stuks
t/m 179,9 cm 4 stuks
tot 219,9 cm 5 stuks
Jaloezie hoogte (mm) Hoogte X in opgetrokken
toestand (mm)
300 38
400 40
500 43
600 45
700 48
800 50
900 53
1000 55
1100 58
1200 60
Jaloezie hoogte (mm) Hoogte X in opgetrokken
toestand (mm)
1300 63
1400 65
1500 70
1600 70
1700 73
1800 75
1900 78
2000 80
2100 83
2200 85
Maat berekenen

Aluminium jaloezieën in de dag (in kozijn of tussen twee muurdelen)

 • Meet de breedte binnen het kozijn (links en rechts) op drie punten, boven, midden en onder.
 • Meet de hoogte binnen het kozijn op drie punten, links, midden en rechts.
 • Bestelmaat Breedte = de kleinst gemeten breedte min 1 cm voor speling tussen jaloezie en kozijn.
 • Bestelmaat Hoogte = de strakke hoogte maat van het kozijn, in centimeters.
 • De hoogtemaat is inclusief de ophangbak.

Aluminium jaloezieën op de dag (op de muur/ over het kozijn heen)

 • Bestelmaat breedte = breedte van het raam + de gewenste overlap.
 • Bestelmaat hoogte = Hoogte gemeten vanaf het punt dat u de raamdecoratie ophangt tot waar de raamdecoratie moet eindigen.
 • De hoogte maat is incl. de ophangbak.
Opties
Ladderkoord

Ladderkoord
Ladderkoord: Standaard uitrusting, de ladderkoorden worden in dezelfde kleur geleverd als de kleur van uw jaloezieën.


montagebeugel

Montagebeugel
Bij alle houten jaloezieën worden standaard universele montagebeugels meegeleverd, geschikt voor zowel montage 'in de dag' als voor 'op de dag'.


sierkoof

Zijgeleiding
Wanneer u kiest voor zijgeleiding loopt er een staaldraad van boven tot onder de jaloezie, welke vastgezet wordt op de deur of draaikiepraam. Hierdoor kan de jaloezie niet gaan klapperen. Met zijgeleiding kunt u de jaloezie wel gewoon blijven ophalen en kantelen.


klemsteunen

Klemsteunen
Wanneer de jaloezie op een kunststof draai kiep raam geplaatst wordt kan er gekozen worden voor klemsteunen. Klemsteunen klemmen om het openslaande raam heen waardoor er niet meer geboord hoeft te worden.

 

Daarom kies je voor ons

 • Al 15 jaar de grootste online raamdecoratie specialist
 • Productie in eigen fabriek
 • Gemiddeld beoordeeld met een 9+
 • Showroom met advies op maat van opgeleide stylisten
Kan ik u ergens me helpen

Kan ik u ergens mee helpen

010 - 720 04 00
Of gebruik onze online chat

In deze shop wordt veilig betaald met: