Aluminium jaloezieën op maat

Aluminium jaloezieën voor je huis samenstellen? Dan ben je bij MijnHoutenJaloezieen.nl aan het juiste adres. De moderne aluminium jaloezieën op maat geven je interieur een strakke, moderne uitstraling. Dankzij het roestvrije karakter van onze aluminium jaloezieën kan je jouw nieuwe raamdecoratie in elke ruimte in huis plaatsen. En dankzij productie in eigen fabriek bespaar je tot wel 40% op de prijs van nieuwe aluminium jaloezieën.

Daarom kies je voor ons

 • Al 15 jaar dé specialist in raamdecoratie op maat
 • Klanten beoordelen ons
  met een 9+
 • Productie in eigen fabriek
 • Binnen 15 werkdagen in huis
 • Showroom in Rhoon
 • 5 jaar garantie

16 mm Aluminium

16 mm Aluminium

16 mm Aluminium

16 mm Aluminium

 • Standaard of geperforeerd
 • Ideaal voor vochtige ruimtes
 • Verfijnde uitstraling
 • 30-220 cm | 30-200 cm
v.a. € 14,99

25 mm Aluminium

25 mm Aluminium

25 mm Aluminium

25 mm Aluminium

 • Standaard, gepeforeerd of houtlook
 • Ideaal voor badkamers
 • Moderne uitstraling
 • 30-240 cm | 30-240 cm
v.a. € 13,66

50 mm Aluminium

50 mm Aluminium

50 mm Aluminium

50 mm Aluminium

 • Ideaal voor badkamers
 • Afwerking met ladderkoord of -band
 • Robuuste uitstraling
 • 30-330 cm | 30-380 cm
v.a. € 37,49

Aluminium jaloezie 25mm in frame

25 mm Aluminium Frame

Aluminium jaloezie 25mm in frame

Aluminium jaloezie 25mm in frame

 • Montage zonder boren
 • Ideaal voor draai kiep ramen
 • Volledig op maat gemaakt
 • 30-150 cm | 30-200 cm
v.a. € 147,13

Bezoek onze sfeervolle showroom

Soms is het toch fijn om een product te kunnen zien en voelen, zo ook met raamdecoratie. Neem daarom een kijkje in onze showroom aan de Ambachtsweg 8A in Rhoon. In onze showroom zijn opgeleide stylisten aanwezig die advies op maat kunnen geven en mocht je twijfelen tussen kleuren dan geven wij gratis kleurstalen mee naar huis. Zo kan je op je gemak thuis de beste keuze maken en alle afmetingen invoeren op de website.

 

Aluminium jaloezieën

Jaloezieën zijn al jaren erg populair. In veel woningen vind je houten jaloezieën terug. Maar heb je al nagedacht over het goedkopere, slijtvaste broertje van houten jaloezieën? Aluminium jaloezieën op maat zijn, zoals de naam al zegt, gemaakt van aluminium. Dit geeft direct een moderne look. Daarnaast zijn de lamellen slijtvast en roestvast, waardoor aluminium jaloezieën op maat ook in vochtige ruimtes als de keuken en badkamer geplaatst kunnen worden. Hiermee biedt deze vorm van raamdecoratie voor elke kamer in huis een perfecte oplossing!

De collectie aluminium jaloezieën van Joe Benelli

De aluminium jaloezieën van Joe Benelli zijn leverbaar in verschillende lamelbreedtes. Het meest populair zijn de 50 mm aluminium jaloezieën op maat, die qua uitstraling het meest lijken op houten jaloezieën. Daarnaast kan je bij ons ook terecht voor mooie 16 mm aluminium jaloezieën en 25 mm aluminium jaloezieën. Ons advies is: hoe groter het raam, hoe groter de lamelbreedte. De 16 mm jaloezieën zijn vooral geschikt voor kleine ramen in bijvoorbeeld het toilet of de badkamer.

Met meer dan 40 verschillende kleuren lamellen is er voor iedere woning een mooie kleur te vinden. Ga je voor klassiek aluminium, kies je voor stoere zwarte aluminium jaloezieën, wordt het antraciet, een bruine jaloezie of ga je voor een aluminium jaloezie met houtlook? Alles is mogelijk! En dankzij de mogelijkheid voor ladderband kan je je aluminium jaloezie helemaal naar wens samenstellen. Benieuwd welke kleur het beste past bij jouw woonwensen? Vraag dan gratis kleurstalen van onze aluminium jaloezieën aan via onze website. Ook van de ladderbanden zijn gratis kleurstalen aan te vragen.

Op maat gemaakte aluminium jaloezieën met ladderband of ladderkoord

Alle aluminium jaloezieën van MijnHoutenJaloezieen.nl worden 100% op maat gemaakt. Bij ons kan je dus niet terecht voor kant en klare aluminium jaloezieën. Dit scheelt je veel gepruts met het zelf inkorten van horizontale lamellen. Kant en klare jaloezieën zijn vaak goedkope aluminium jaloezieën, omdat dit op voorhand geproduceerd kan worden. Helaas zit je dan vast aan standaard maten, die vaak niet mooi aansluiten. Daarnaast ben je er bij ons van verzekerd dat jouw aluminium jaloezieën altijd naadloos aansluiten op jouw ramen. Dit zorgt voor een mooi en strak geheel.

Daarnaast heb je ook de keuze uit ladderkoord of ladderband. Standaard worden onze aluminium jaloezieën afgewerkt met ladderkoord. Bij de 50 mm jaloezieën heb je ook de keuze voor ladderband, een stof die de ponsgaten in de jaloezie afschermen. Dit geeft niet alleen een rustig effect, maar ook een stijlvolle uitstraling. Aluminium jaloezieën op maat zijn iets duurder dan kant en klare aluminium jaloezieën, maar de prijs is het zeker waard. De optie in kleuren, de afwerking, de uitstraling, ladderkoord of ladderband. Jouw nieuwe aluminium jaloezieën op maat zijn elke euro waard

Het grote voordeel: aluminium jaloezieën geschikt voor vochtige ruimtes

Waarom kiezen voor aluminium jaloezieën als ik ook kan kiezen voor houten jaloezieën, vraag je zich misschien af. Het grote verschil tussen jaloezieën van aluminium en hout is de vochtbestendigheid. Waar aluminium jaloezieën vochtbestendig zijn, kunnen standaard houten jaloezieën niet goed tegen vocht. Enkel Abachi jaloezieën kunnen in de badkamer geplaatst worden.

Aluminium jaloezieën hebben een roestvrije werking en kunnen dus goed tegen een hoge luchtvochtigheid, zonder dat dit het materiaal kan beschadigen. Wij adviseren hierbij wel om je aluminium jaloezieën niet met ladderband, maar met ladderkoord af te werken. In de stof die gebruikt wordt voor ladderband kan schimmelvorming optreden.

Bepaal zelf de bedieningszijde van jouw aluminium jaloezieën

Doordat je jouw aluminium jaloezieën volledig op maat en naar eigen wens kunt samenstellen, heb jealles zelf in de hand. Nadat je de gewenste maten en de kleur heeft gekozen, kunt u de bedieningszijde bepalen. Een aluminium jaloezie wordt uitgevoerd met zogeheten tuimelstang, waarmee je de stand van de horizontale lamellen kunt bepalen, en een bedieningskoord, waarmee je de jaloezie kunt ophalen of laten zakken. Als jouw aluminium jaloezieën achter een bank, in een hoek of in een trapgat komt te hangen, is het fijn als de bediening makkelijk te bereiken is.

Je hebt hierbij keuze uit vier verschillende combinaties en is volledig afhankelijk van jouw wensen. Weet je niet aan welke zijde je de bediening zou willen hebben? Probeer thuis dan verschillende opties uit. Loopt je eenvoudig langs de linkerzijde of moet je juist extra jouw best doen om een eventuele bediening aan de linkerzijde van het raam te bereiken? Zo wordt direct duidelijk wat voor jou het makkelijkst is.

Optie voor zijgeleiding bij deuren en ramen

Komen jouw aluminium jaloezie voor een deur of een raam te hangen? Om te voorkomen dat jouw aluminium jaloezie tegen de deur of het kozijn botst, kan je in ons bestelproces kiezen voor zijgeleiding. Hierbij wordt er staaldraad toegepast op jouw aluminium jaloezieën. Door middel van een oogje wordt het staaldraad begeleidt en wordt jouw aluminium jaloezie op zijn plek gehouden, ook als je je jaloezie wil openen of sluiten.

Een aluminium jaloezie zonder zijgeleiding die tegen je deur of kozijn botst, kan voor schade zorgen aan de deur en raamdecoratie. Voor een kleine meerprijs kan je jouw aluminium jaloezieën al laten uitvoeren met zijgeleiding. Speciaal voor kunststof draai kiepramen hebben wij ook de optie voor klemsteunen. Deze klemmen zijn eenvoudig vast te zetten aan je kunststof kozijn.

Eenvoudig je nieuwe aluminium jaloezieën opmeten

In de dag

stap 2a: IN de dag

(in kozijn of tussen twee muurdelen)

1) Breedte meten

Meet de breedte binnen het kozijn op 3 punten: boven, midden en onder. De bestelmaat = smalst gemeten maat -1 cm.

2) Hoogte meten

Meet de hoogte binnen het kozijn op 3 punten: links, midden en rechts. Houd de langste maat aan voor de jaloezieën.


Op de dag

stap 2b: OP de dag

(op de muur/over het kozijn heen)

1) Breedte meten

Meet de breedte van het raam + de gewenste overlap. Dit is de bestelmaat.

2) Hoogte meten

Hoogte gemeten vanaf het punt dat je de raamdecoratie ophangt tot waar de raamdecoratie moet eindigen. Deze maat is inclusief bovenbak.


Aluminium jaloezieën bestellen in 7 eenvoudige stappen

Kan je niet wachten om aluminium jaloezieën op maat te bestellen? Het bestellen van een aluminium jaloezie is erg eenvoudig. In de volgende zeven stappen lees je hoe je je aluminium jaloezieën bestelt.

 1. Meet de juiste maten op door middel van het stappenplan hierboven
 2. Voer de gewenste afmetingen voor bamboe jaloezieën in in onze webshop
 3. Kies een van de stijlvolle kleuren horizontale lamellen
 4. Maak een keuze tussen ladderkoord (standaard) of ladderband
 5. Bepaal de bedieningszijde
 6. Kies de gewenste afwerking van het mechanisme, zoals de afwerking van de bovenbak
 7. Selecteer eventuele zijgeleiding of klemsteunen

Het onderhoud van je aluminium jaloezieën

Voor het onderhoud van aluminium jaloezieën kan je gebruik maken van een speciale jaloezieën borstel, die je tussen de horizontale jaloezieën kunt steken. Hiermee zijn je aluminium jaloezieën schoon en stofvrij. Het schoonmaken van de aluminium lamellen kan ook door middel van een licht vochtige doek. Sluit je aluminium jaloezieën en haal vervolgens voorzichtig de vochtige doek langs de aluminium lamellen. Vervolgens kan je de lamellen volledig naar de andere kant keren en ook de achterzijde schoonmaken met een vochtige doek. Als je een schoonmaakmiddel wil gebruiken, let dan op dat er geen bijtende ingrediënten inzitten.

 

Wat zijn aluminium jaloezieën?
Aluminium jaloezieën zijn horizontale lamellen, gemaakt van aluminium. Door de horizontale, aluminium lamellen te bedienen, Kan je zelf de lichtinval, inkijk en privacy bepalen.
Waarom zou ik kiezen voor aluminium jaloezieën?
Aluminium jaloezieën zijn geschikt voor elke ruimte in huis, van jouw woonkamer tot keuken en zelfs voor in je badkamer. Door de roestvrije werking ben je gegarandeerd van lang woonplezier. En dankzij de scherpe prijs zijn aluminium jaloezieën ook erg fijn voor de portemonnee.
Worden mijn aluminium jaloezieën kant en klaar geleverd?
Onze aluminium jaloezieën worden 100% op maat gemaakt in onze eigen fabriek. Jouw aluminium jaloezieën sluiten daarmee altijd goed aan op jouw raam. Je hoeft deze niet meer zelf te knippen met een schaar, tang of zaag. Je hoeft je nieuwe aluminium jaloezie enkel nog te monteren met de meegeleverde montagesteunen.
Kan ik de aluminium jaloezieën in een winkel of showroom bekijken?
Je bent van harte welkom in onze showroom in Rhoon, waar je enkele aluminium jaloezieën kunt bekijken. Geen tijd om naar onze showroom te komen? Vraag dan gratis en vrijblijvend kleurstalen aan via onze website.