Logo mijnhoutenjaloezieen.nl Al 15+ jaar de beste service!

Aluminium Jaloezieën 25 mm

Aluminium jaloezieën zijn al jaren erg populair. De industriële, moderne uitstraling van deze horizontale lamellen past mooi binnen elke woonstijl. Stel hier jouw 25mm aluminium jaloezie naar wens samen en laat je verrassen door de scherpe prijs!

Min 30 cm - Max 240 cm
Min 30 cm - Max 240 cm

De afmeting die je invoert zijn de exacte maten van de jaloezie. Bij montage in het kozijn of tussen twee muurdelen dien je -1cm van de gemeten maat te halen.
Bekijk hier de inmeetinstructies »

Let op: De kleuren en materialen van onze producten kunnen er anders uit zien op het scherm. Vraag dan ook gratis en vrijblijvend kleurstalen aan.

Let op! De afdeklat is van hout en de kleur kan afwijken van de gekozen kleur. De maximale breedte is 270 cm.

Selecteer de kleur van de afdeklat / sierkoof


Daarom kies je voor ons

 • Al 15 jaar de grootste online raamdecoratie specialist
 • Productie in eigen fabriek
 • Gemiddeld beoordeeld met een 9+
 • Showroom met advies op maat van opgeleide stylisten
Aankoop verzekerd
met Trusted Shops
Eigen productie, binnen
15 werkdagen geleverd
Omschrijving

25mm aluminium jaloezieen op maat

Op zoek naar raamdecoratie op maat met een moderne uitstraling? Dan zijn de 25mm aluminium jaloezieën van Joe Benelli zeer geschikt. Deze horizontale lamellen zijn licht, eenvoudig te monteren en daarnaast ook echt een aanvulling op uw interieur. De smalle lamel zorgt ervoor dat je nog voldoende lichtinval in huis krijgt zonder dat mensen van buitenaf makkelijk naar binnen kunnen kijken. En met een maximale hoogte en breedte van 240cm kun je alle ramen in jouw woning voorzien van mooie 25mm jaloezieën.

Wanneer kies ik voor 25 mm aluminium jaloezieën?

De 25 mm aluminium jaloezieën zijn vooral geschikt als je wilt blijven genieten van de lichtinval van buiten zonder dat je jouw privacy daarvoor hoeft op te geven. Doordat je de lamellen kunt kantelen, creëer je op elk moment van de dag de gewenste sfeer.

Hiernaast zijn de aluminium jaloezieën ook erg geschikt voor montage in vochtige ruimtes zoals de badkamer of keuken. Het materiaal is namelijk roestvrij, waardoor jouw zonwering nog jarenlang mooi blijft. Het schoonmaken van deze vorm van raamdecoratie is ook erg eenvoudig. Je kunt de lamellen namelijk met een vochtige doek of stofdoek afnemen.

Zeer geschikt voor plaatsing in badkamers

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn onze 25 mm aluminium jaloezieën zeer geschikt voor montage in vochtige ruimtes. Bij een rolgordijn, vouwgordijn of plisségordijn kan schimmelvorming in de stof optreden naarmate deze raamdecoratie lang in een vochtige ruimte is gemonteerd. Waar deze vormen van raamdecoratie dus sterk reageren op vocht, kun je met een gerust hart jouw aluminium jaloezie in de badkamer monteren. Het materiaal is roestvrij, waardoor de 25 mm jaloezie ook in vochtige ruimtes mooi blijft. Zo kun je jarenlang genieten van jouw raamdecoratie.

De juiste kleur voor uw 25mm jaloezieën

Bij MijnHoutenJaloezieen.nl kunt je jouw nieuwe jaloezie volledig naar wens samenstellen. Naast de maat kan je namelijk ook de kleur kiezen. In onze collectie vind je maar liefst 84 verschillende kleuren om uit te kiezen. Let op: door de instellingen van uw beeldscherm kan de kleur die u op onze website ziet afwijken van het origineel. Daarom bieden wij je de mogelijkheid om gratis en vrijblijvend kleurstalen aanvragen aan te vragen. Hiermee kun je thuis vergelijken welke kleur het beste past binnen jouw huidige interieur.

Verduistering / privacy

Horizontale jaloezieën zijn niet bedoelt om een ruimte volledig lichtdicht af te sluiten. De beste sluiting bereik je door de jaloezieën naar beneden te kantelen. Voor privacy of licht inval regulatie kun je de lamellen naar boven of naar beneden kantelen.

Hoe meet ik 25 mm aluminium jaloezieën op?

Het opnemen van de juiste maten is zeer eenvoudig. Als je de jaloezie tussen twee muren (in de dag) wil plaatsen, meet je de breedte tussen deze twee muren op. Vervolgens haal je hier 1 cm af voor eventuele speling. Hierna kun je de lengte van het raam opmeten. Wil je de jaloezie tegen het plafond of op de muren (op de dag) plaatsen? Dan kun je de totale lengte en breedte opmeten. Wil je dat de jaloezie het raam volledig overlapt? Tel dan 14 centimeter bij de totale breedte op. Zo zal de jaloezie netjes over het raam geplaatst kunnen worden en heb je zo min mogelijk last van eventuele lichtkieren. Alle stappen zijn terug te vinden in onze meetinstructies.

Hoe moet ik 25 mm aluminium jaloezieën monteren?

Het monteren is zeer eenvoudig. De steunen van de bovenbak monteer je, afhankelijk van de gewenste situatie, tegen het plafond of op de muur. Vervolgens klik je de bovenbak van de aluminium jaloezie in deze steunen. De steunen die meegeleverd worden bij de aluminium jaloezie zijn universeel en daarbij dus voor zowel in de dag als op de dag te gebruiken. Bekijk de montagehandleiding op onze website om alle stappen nogmaals door te nemen.

 

Wat zijn 25mm aluminium jaloezieen op maat?
Bij een 25mm aluminium jaloezie is de lamelbreedte van de jaloezie 25mm. Deze populaire vorm van raamdecoratie is vooral geschikt als je wilt blijven genieten van de lichtinval van buiten, zonder jouw privacy daarvoor op te geven.
Hoe meet ik een 25mm aluminium jaloezie op?
Meet de gewenste breedte en hoogte op. Als je de jaloezie tussen twee muren hangt, raden we aan om 1cm van de totale breedte af te halen. Wordt de jaloezie op de muur geplaatst? Voeg dan 10cm aan de breedte toe voor overlapping op de muren.
Wat kosten 25mm aluminium jaloezieen op maat?
De prijs van 25mm aluminium jaloezieen hangt af van de gewenste maten. Voor jouw maten in op de webshop en zie direct de scherpe prijs voor uw nieuwe raamdecoratie op maat.
Kunnen 25mm jaloezieën ook uitgevoerd worden met ladderband?
Onze 25mm aluminium jaloezieën kunnen uitsluitend met ladderkoord geleverd worden. Onze 50mm aluminium jaloezieën kunnen wel met ladderband geleverd worden.

 

Technische gegevens
Afmetingen
Breedte van de lamel: 25 mm
Afmetingen bovenbak: 25 x 25 mm
Maximaal leverbare afmetingen: 240 cm breed x 220 cm hoog
Minimaal leverbare afmetingen: 40 cm breed x 40 cm hoog
Overig  
Ladderkoord: Alleen ladderkoord leverbaar, geen ladderband
Bedieningssysteem: Trekkoord en plastic tuimelstang
Aantal mm: Aantal ladderbanden Aantal ladderkoorden
<= 700 2 2
701 - 1349 3 3
1350 - 1799 4 4
1800 - 2199 5 4
2200 - 2500 6 4
Jaloezie hoogte (mm) Hoogte X in opgetrokken
toestand (mm)
300 42,5
400 45
500 47,5
600 50
700 52,5
800 55
900 57,5
1000 60
1100 62,5
1200 65
1300 67,5
Jaloezie hoogte (mm) Hoogte X in opgetrokken
toestand (mm)
1400 70
1500 72,5
1600 75
1700 77,5
1800 80
1900 82,5
2000 85
2100 87,5
2200 90
2300 92,5
2400 95
Maat berekenen

Goed om te weten, voordat je gaat meten

 • Houd rekening met vensterbanken en verwarmingsbuizen.
 • Houd rekening met naar binnendraaiende ramen en/of deuren en uitstekend raam- en/of deurbeslag.
 • Kijk goed of er geen sierstrip, plint of ander obstakel in de weg zit op de plaats waar je de raamdecoratie gaat monteren.
 • Houd voldoende afstand van het raam als dit gevoelig is voor thermische breuk
 • Meet enkel in wanneer de maten niet meer veranderen door bijvoorbeeld stucen of het plaatsen van een vloer.
 • In dit document vind je inmeetinstructies voor: IN de dag, OP de dag, meerdere producten naast elkaar, draaikiepramen, erkers met rechte hoeken en erkers met schuine hoeken.

 

Stap 1 Bepaal de plaatsing van de raamdecoratie

Voordat je begint met inmeten is het belangrijk om te bepalen hoe je raamdecoratie gaat monteren. Je kunt kiezen voor plaatsing IN de dag en plaatsing OP de dag. De manier van plaatsen heeft invloed op het inmeten. Bepaal de plaatsing en volg de bijpassende stap voor de juiste inmeetinstructies.

 

In de dag

Optie 1: IN de dag

Hierbij komt de raamdecoratie tussen twee muren of in het kozijn te hangen.

Ga naar stap 2A »

Op de dag

Optie 1: OP de dag

Hierbij komt de raamdecoratie op de muur/over het kozijn te hangen.

Ga naar stap 2B »

 

Stap 2 Inmeetinstructies

Instructievideo's


In de dag

stap 2a: IN de dag

(in kozijn of tussen twee muurdelen)

1) Breedte meten

Meet de breedte binnen het kozijn op 3 punten: boven, midden en onder. De bestelmaat = smalst gemeten maat -1 cm.

2) Hoogte meten

Meet de hoogte binnen het kozijn op 3 punten: links, midden en rechts. Houd de langste maat aan.


In de dag

stap 2b: OP de dag

(op de muur/over het kozijn heen)

1) Breedte meten

Hoogte gemeten vanaf het punt dat je de raamdecoratie ophangt tot waar de raamdecoratie moet eindigen. Deze maat is inclusief bovenbak.

2) Hoogte meten

Meet de hoogte binnen het kozijn op 3 punten: links, midden en rechts. Houd de langste maat aan.

Let op: Houd rekening met bovenbak en de pakkethoogte, zodat naar binnendraaiende ramen/deuren probleemloos kunnen openen en sluiten wanneer de raamdecoratie is opgetrokken. De pakkethoogte vind je op onze website onder het kopje ‘‘technische gegevens’’ op de productpagina.

 

Meerdere producten naast elkaar? Zo bepaal je de breedte

Ga je meerdere producten naast elkaar hangen? Volg dan de onderstaande stappen om de breedte te bepalen.

 • Markeer op alle kozijnstijlen het middelpunt.
 • Meet de strakke breedte maat van markeer- tot markeerpunt op 3 plaatsen, noteer de smalst gemeten maat en haal hier 1 cm vanaf. Bij (duo)rolgordijnen is dit maar 0,5 cm. Deze breedtemaat vul je in op de website.
 • Herhaal bovenstaande stappen voor elk raam
 •  

  Inmeetinstructies voor draaikiepramen

  Draai kiep raam, standaard montage.

  Draai kiep raam, montage met klemsteunen.

  Let op: Geschikt voor de volgende vormen van raamdecoratie: plissé/duette verspannen of vrijhangend met zijgeleiding. 25 mm en 50mm houten/aluminium jaloezie met zijgeleiding.

  Het opmeten van een draaikiepraam is een nauwkeurige aangelegenheid. Er bestaan twee vormen van montage. Zorg dat je de inmeetinstructies volgt die in jouw situatie van toepassing is.

  Optie 1: Standaard montage

  Montage door middel van boren/schroeven.
  Geschikt voor houten en aluminium draaikiepramen.

  Optie 2: Montage met klemsteunen

  Montage door middel van klemsteunen.
  Geschikt voor kunststof draaikiepramen.

  Optie 1: Standaard montage

  Standaard montage door middel van boren/schroeven.
  Geschikte oplossing voor draaikiepramen van hout en aluminium.

   

  1) Breedte meten

  Meet tegen de klink tot de buitenkant van de glaslat. Dit is de bestelmaat.

  2) Hoogte meten

  Meet de bovenkant van het openslaande deel tot onderzijde glaslat.
  Dit is de bestelmaat. Deze maat is inclusief de bovenbak.

  Kies bij de stap “Extra opties” voor zijgeleiding wanneer dit niet standaard op het gekozen product zit.

  standaard montage

  Optie 2: Montage met klemsteunen

  Geschikte oplossing voor draaikiepramen van kunststof.

  Let op: Controleer bij een kunststof draaikiepraam vooraf of je boven en onder minimaal 2,5 cm ruimte heeft tussen het openslaande gedeelte en vensterbank/kozijn (zie afbeelding, oranje aanwijzing ) Wanneer je deze ruimte niet heeft, is montage met klemsteunen niet mogelijk!

   

  1) Breedte meten

  Meet tegen de klink tot de buitenkant van de glaslat. Dit is de bestelmaat.

  2) Hoogte meten

  Zet het raam open en meet de totale hoogte van het openslaande deel.
  Dit is de bestelmaat. Deze maat is inclusief de bovenbak.

  Kies bij de stap “Extra opties” voor zijgeleiding wanneer dit niet standaard op het gekozen product zit. Kies hier ook voor de optie klemsteunen.

  standaard montage

   

  Inmeetinstructies voor erkers

  Wil je de raamdecoratie ophangen in een erker? Hieronder zie je de stappen voor het inmeten van een erker met rechte hoeken (optie 1). Heb je een erker met schuine hoeken? Volg dan de stappen van optie 2.

  Let op:
  • Houdt er rekening mee dat je open ruimtes krijgt tussen de producten.
  • De stofbreedte bij een (duo)rolgordijn is smaller dan de cassette, plaatsing in een erker raden wij hierom af.
  • I.v.m. de bediening raden wij een vrijhangend top down bottom up systeem af in een erker met rechte hoeken.
  • Het inmeten van erkers kan lastig zijn, komt je er niet uit of twijfel je? Maak dan gebruik van onze inmeetservice

  Optie 1: Erker met rechte hoeken

  1. Maak een keuze voor optie A of optie B, zoals in de afbeelding hiernaast weergegeven.
  2. Meet de strakke breedte op drie plaatsen van raamzijde 1.
   Noteer de smalst gemeten maat en haal hier 1 cm vanaf. Dit is de bestelmaat.
  3. Meet de hoogte op drie plaatsen van raam 1 en noteer de langste maat.
  4. Meet de strakke breedtemaat op drie plaatsen van raamzijde 2.
   Noteer de smalst gemeten maat en haal hier de juiste speling vanaf (zie tabel hieronder)
  5. Meet de hoogte op drie plaatsen van raam 2 en noteer de langste maat.
  TABEL: Aan te houden speling per product
  16mm & 25mm Jaloezie - 3,5 cm | 50mm Jaloezie - 7,5 cm | 70mm Jaloezie - 8,5 cm

  Optie 2: Erker met schuine hoeken

  1. Knip een aantal stukken papier uit in de dieptemaat van de bovenbak (incl. afdeklat, beugel en speling). Houdt hiervoor de maten aan die aangegeven zijn in de tabel hieronder
  2. Plaats in iedere hoek de stukken papier, zoals weergegeven in de illustratie (grijze vlakken). Zorg dat de stukken elkaar niet raken.
  3. Meet bij ieder raam de breedte inclusief papier en noteer deze. Haal hier 0,7 cm speling af.
  4. Meet van ieder raam de hoogte op drie plaatsen en noteer voor de jaloezieën de langste hoogtemaat.
  TABEL: Houdt deze maten aan voor de stukken papier
  16mm & 25mm Jaloezie - 3,5 cm | 50mm Jaloezie - 7,5 cm | 70mm Jaloezie - 8,5 cm
  Opties

  Bediening

  Je kunt kiezen aan welke kant het koord en de tuimelaar zit. Met het koord kunt u de jaloezieën optrekken of laten zakken. Met de tuimelaar kun je de lamellen openen en sluiten. Je kunt zelf bepalen waar je het koord en de tuimelaar plaatst, links of rechts.

   

  Onderlat vastzetten

  Als je de lamellen voornamelijk wilt tuimelen, raden we je aan om de onderlat vast te laten zetten. De onderlat zetten we dan vast middels een fixeerpen en een beugel.

   

  Zijgeleiding

  Zijgeleiding

  Als laatste kun je ook nog kiezen voor een zijgeleiding. Zo voorkomt je het klapperen van de jaloezieën bij beweging, wat soms als irritant ervaren kan worden. Wij plaatsen dan een staaldraad aan de zijkant van de jaloezieën die het klapperen voorkomt. Dit is aan te raden voor bijvoorbeeld deuren en draaikiepramen.

   

  klemsteunen

  Klemsteunen

  Wanneer de jaloezie op een kunststof draai kiep raam geplaatst wordt kan er gekozen worden voor klemsteunen. Klemsteunen klemmen om het openslaande raam heen waardoor er niet meer geboord hoeft te worden.

  Montagehandleiding
  Jaloezie monteren op kunststof draaikiepraam
  met klemsteunen en zijgeleiding