Logo mijnhoutenjaloezieen.nl Al 15+ jaar de beste service!

Houten Jaloezieën - 50 mm Deluxe

De deluxe houten jaloezieen op maat van mijnhoutenjaloezieen.nl zijn van hoogwaardig lindehout. lindehouten jaloezieen zijn een koel houtsoort die de warmte buiten houdt, ideaal voor ramen op het zuiden. Bereken gemakkelijk en snel je voordeel uit.

Twijfel je tussen onze lijnen? Bekijk dan de handige vergelijkingstabel!

9.2 op basis van 2388 beoordelingen
Min 45 cm - Max 270 cm
Min 30 cm - Max 360 cm

De afmeting die je invoert zijn de exacte maten van de jaloezie. Bij montage in het kozijn of tussen twee muurdelen dien je -1cm van de gemeten maat te halen.
Bekijk hier de inmeetinstructies »

Let op: De kleuren en materialen van onze producten kunnen er anders uit zien op het scherm. Vraag dan ook gratis en vrijblijvend een kleurstaal aan.

Selecteer kleur ladderband:

Vind hier de beste ladderband combinatie


Speciale actieprijs

Daarom kies je voor ons

  • Al 15 jaar de grootste online raamdecoratie specialist
  • Productie in eigen fabriek
  • Gemiddeld beoordeeld met een 9+
  • Showroom met advies op maat van opgeleide stylisten
Aankoop verzekerd
met Trusted Shops
Eigen productie, binnen
15 werkdagen geleverd
Omschrijving

Deluxe houten jaloezieën op maat

De deluxe jaloezieën op maat van Joe Benelli Home & Living hebben een strakke uitvoering en zijn verkrijgbaar in verschillende trendkleuren. De deluxe jaloezieën worden gemaakt met hoogwaardig lindenhout en met luxe mechanismes voor optimaal gebruik. De houten jaloezie zorgt voor een moderne uitstraling en zijn ideaal om het lichtinval van uw woonruimte te bepalen.

Lindehout

Lindenhout is een zacht houtsoort waardoor het makkelijk te bewerken is. Het hout heeft geen nerf structuur of tekeningen en zorgt hierdoor voor een strakke en moderne uitstraling. Lindenhout is een verkoelend houtsoort en houdt de warmte buiten.

Kleuren

De deluxe lijn heeft 10 trendkleuren om jouw moderne woning compleet te maken. Verder is er keus in ladderkoord en ladderband, het ladderband is in verschillende kleuren te mixen en matchen. Wil je de kleuren eerst even bekijken, vraag dan gratis kleurstalen aan.

Verduistering / privacy

Horizontale jaloezieën zijn niet bedoeld om een ruimte volledig lichtdicht af te sluiten. De beste sluiting kan je bereiken door de jaloezieën naar beneden te kantelen, er zal echter altijd een kleine lichtkier overblijven. Voor privacy of lichtinval regulatie kan je de lamellen naar boven of naar beneden kantelen.

Een jaloezie met band of koord heeft altijd een bepaalde ruimte tussen de bovenbak en eerste lamel, zo kunnen de lamellen goed beide kanten op draaien. Bij grotere afmetingen/zwaardere jaloezieën zal er ook in gesloten stand nog ruimte zichtbaar zijn, dit komt door het gewicht wat rek geeft op het ladderband of koord. Houd er daarnaast rekening mee dat de onderlat ook wel een kantel lat genoemd wordt. De onderlat kantelt ten alle tijden mee met de jaloezie.

Uitlijning

Let op: Heb je meerdere Houten Jaloezieën direct naast elkaar hangen dan kunnen wij niet garanderen dat de lamellen doorlopen. Dit komt omdat er altijd enige rek in de ladderkoorden of banden zit en bij verschillende afmetingen het gewicht ook meespeelt. Door de optie uitlijning te kiezen kunnen wij dit zoveel mogelijk voor je beperken maar nooit uitsluiten.

Hout is een natuurproduct waardoor kleur en structuur kunnen afwijken van de kleurstalen of eventueel eerder aangeschafte jaloezieën. Ook kan blootstelling aan zonlicht leiden tot kleurverandering en kunnen temperatuur en vocht schommeling in huis de lamellen verouderen en kromming veroorzaken. Dit hoort bij het product en valt nimmer onder de garantie

Jaloezie 50 mm | Technische gegevens

Afmetingen

Breedte van de lamel:
50mm
Afmetingen bovenbak:
51 mm hoog × 58 mm diep
Afmetingen onderlat:
15 mm hoog × 50 mm die
Maximaal leverbare afmetingen:
270 cm breed x 360 cm hoog
Minimaal leverbare afmetingen:
40 cm breed x 30 cm hoog

Overig

Montagebeugel (universeel)
Bij alle houten jaloezieën worden standaard universele montagebeugels meegeleverd, geschikt voor zowel montage 'in de dag' als voor 'op de dag'.
Gewicht
± 3 kg per m2

Pakkethoogte

Dit is de hoogte van jaloezie in opgetrokken stand. Heb je ramen die naar binnen opengaan? Houd dan rekening met de pakkethoogte, zodat je pakket niet voor het raam hangt. De pakkethoogte is afhankelijk van de totale hoogte van de jaloezie. In de tabel hieronder zie je wat de pakkethoogte voor jouw formaat jaloezie zal worden.

Jaloeziehoogte:
Pakkethoogte:
50 cm
13 cm
100 cm
18 cm
150 cm
24 cm
200 cm
29 cm
250 cm
35 cm
300 cm
40 cm
350 cm
46 cm

Aantal ladderbanden / ladderkoorden

Het aantal ladderkoorden/ladderbanden is afhankelijk van de jaloezie breedte. Benieuwd hoeveel koorden/banden jouw jaloezie krijgt? Bekijk het in de tabel hieronder.

Jaloezie breedte:
Aantal koorden/banden:
t/m 85 cm
2 stuks
85,1 t/m 150 cm
3 stuks
150,1 t/m 210 cm
4 stuks
210,1 tot 270 cm
5 stuks

 

Let op: Wil je een rustige uitstraling? Ga dan voor een ladderkoord.
Houd je meer van een stoere, robuuste uitstraling? Kies dan voor ladderband.

producteigenschappen

De houten jaloezieen van Joe Benelli ondergaan een grondige kwaliteitscontrole en zijn met de grootste zorg op maat en naar wens gemaakt. Onze maatwerk jaloezieen hebben bepaalde eigenschappen, deze eigenschappen hebben geen invloed op de werking en kwaliteit van de jaloezie, maar kunnen optreden bij de productie, hoort bij het product of kunnen ontstaan door onzorgvuldig gebruik.

Natuurproduct

Hout is een natuurproduct waardoor kleur en structuur kunnen afwijken van de kleurstalen of eventueel eerder aangeschafte jaloezieën. Ook kan blootstelling aan zonlicht leiden tot kleurverandering en kunnen temperatuur en vocht schommeling in huis de lamellen verouderen en kromming veroorzaken. Afhankelijk van de grootte van de jaloezie kunnen de lamellen wat schuiner afwijken. Vooral bij grote afwijkingen in hoogte en breedte is dit mogelijk.

Verduistering / privacy

Horizontale jaloezieën zijn niet bedoeld om een ruimte volledig lichtdicht af te sluiten. De beste sluiting kan je bereiken door de jaloezieën naar beneden te kantelen, er zal echter altijd een kleine lichtkier overblijven. Voor privacy of lichtinval regulatie kan je de lamellen naar boven of naar beneden kantelen.

Een jaloezie met band of koord heeft altijd een bepaalde ruimte tussen de bovenbak en eerste lamel, zo kunnen de lamellen goed beide kanten op draaien. Bij grotere afmetingen/zwaardere jaloezieën zal er ook in gesloten stand nog ruimte zichtbaar zijn, dit komt door het gewicht wat rek geeft op het ladderband of koord. Houd er daarnaast rekening mee dat de onderlat ook wel een kantel lat genoemd wordt. De onderlat kantelt ten alle tijden mee met de jaloezie.

Uitlijning van de jaloezieen

Het is mogelijk de jaloezieën uitgelijnd te bestellen. De jaloezieën zullen dan tijdens de productie naast elkaar gemaakt worden om zo te kunnen zorgen dat de lamellen gelijk lopen met elkaar. Door het gewicht van de lamellen en de weeftechniek van het ladderkoord of banden kan er een klein verschil zitten in de uitlijning. Hoe groter verschil er zit in de afmetingen, hoe groter het verschil wordt in de uitlijning.

Opties

Ladderkoord of ladderband

Ladderkoord

Standaarduitrusting, de ladderkoorden worden in dezelfde kleur geleverd als de kleur van jouw jaloezieën. Ladderkoord is momenteel het meest gekozen en geeft jouw jaloezie een rustige uitstraling

Ladderband

Geef je houten jaloezieën een stoere uitstraling d.m.v. een ladderband. Bovendien wordt door de keuze van een ladderband het lichtinval extra beperkt doordat de banden over de gaatjes van de koorden lopen.

Afwerking bovenbak

Er wordt standaard een gratis afdeklat geleverd bij de jaloezie, deze is 0,5 cm breder als de bestel breedte. Bij de stap extra opties kan je kiezen voor onderstaande optie.

Afdeklat standaard

Jaloezie breedte + 0,5 cm

Sierkoof (aan beide zijde)

Jaloezie breedte + 2,4 cm

Sierkoof linkerzijde

Jaloezie breedte + 1,2 cm

Sierkoof rechterzijde

Jaloezie breedte + 1,2 cm

Achterzijde afdeklat/ sierkoof

Afdeklatten worden geleverd met magneten die gemakkelijk vast en los te klikken zijn op de bovenbak.

Beugels

Universele beugel

alleen beschikbaar in het zilver

Plafond beugel

alleen beschikbaar in het zilver

Klemsteunen set

alleen beschikbaar in het wit

Bediening

Het bedieningssysteem van de houten jaloezieën 50 mm is uitgerust met een trekkoord voor het op en neer laten van de jaloezieën. Het kantelen van de jaloezieën gebeurt door middel van tuimelkoorden. Soms kan het in het dagelijks gebruik een degelijk verschil maken aan welke zijde je de bediening wilt, bijvoorbeeld wanneer een kast de bediening van de jaloezieën belemmert.

Links ophalen - Rechts tuimelen

Links tuimelen - Rechts ophalen

Links ophalen – links tuimelen

Rechts ophalen – rechts tuimelen

Zijgeleiding

Zijgeleiding is een staaldraad van 1,6mm die door de zijkanten van de lamellen loopt en onderaan het kozijn gefixeerd wordt. Ideaal voor draaikiep ramen, deuren of ramen die op de tocht staan.

Zijgeleiding wordt 2,5 cm vanaf de zijkanten geplaatst en standaard geleverd met een 6,8 cm smallere onderlat.

Montage zijgeleiding steunen

In de dag

Op de dag

Jaloezie monteren op kunststof draaikiepraam
met klemsteunen en zijgeleiding