Logo mijnhoutenjaloezieen.nl Al 15+ jaar de beste service!

Bamboe Exclusief jaloezieën 50mm

De bamboe exclusieve lijn van Joe Benelli zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit. Het bamboe hout geeft jouw woning een verfijnde en luxe uitstraling en de jaloezieën worden met de hand gemaakt. Door het gebruik van Hunter Douglas onderdelen ontvang je gegarandeerd een uniek product van pure kwaliteit in huis.

Twijfel je tussen onze lijnen? Bekijk dan de handige vergelijkingstabel!

9.2 op basis van 2388 beoordelingen
Min 30 cm - Max 240 cm
Min 30 cm - Max 300 cm

De afmeting die je invoert zijn de exacte maten van de jaloezie. Bij montage in het kozijn of tussen twee muurdelen dien je -1cm van de gemeten maat te halen.
Bekijk hier de inmeetinstructies »

Let op: De kleuren en materialen van onze producten kunnen er anders uit zien op het scherm. Vraag dan ook gratis en vrijblijvend een kleurstaal aan.

Vind hier de beste ladderband combinatie

Door de unieke kleuren in ons bamboe hout assortiment matcht het band niet met het hout. Vraag dan ook gratis en vrijblijvend een kleurstaal aan om het verschil te bekijken.


Speciale actieprijs

Daarom kies je voor ons

  • Al 15 jaar de grootste online raamdecoratie specialist
  • Productie in eigen fabriek
  • Gemiddeld beoordeeld met een 9+
  • Showroom met advies op maat van opgeleide stylisten
Aankoop verzekerd
met Trusted Shops
Eigen productie, binnen
15 werkdagen geleverd
Omschrijving

Bamboe Exclusief jaloezieën 50mm

De bamboe jaloezie is door zijn unieke uitstraling de populairste lijn van het moment. De bamboe exclusieve lijn wordt gemaakt van hoogwaardig bamboe die te herkennen is aan zijn natuurlijke nerfstructuur. Niet alleen het bamboe maakt het product uniek, door het gebruik van een Hunter Douglas systeem en onderdelen is het product soepel en optimaal te gebruiken en haal een duurzaam product in huis waar je vele jaren van kunt genieten.

Bamboe

Bamboe is een zeer bekende soort plant. Dankzij zijn hoge groeisnelheid en goede eigenschappen is bamboe een milieuvriendelijk materiaal die de basis vormt voor onze bamboe jaloezieën. Onze bamboe jaloezieën hebben een lange levensduur, zijn slijtvast, duurzaam en stabiel. Een erg praktisch materiaal dus! Daarnaast heeft bamboe ook een erg luxe uitstraling. De lamellen van bamboe hebben een unieke, karakteristieke nerf die direct voor een mooi contrast in uw woning zorgen.

Kleuren

De bamboe exclusief jaloezieën 50 mm zijn beschikbaar in 10 verschillende kleuren waarbij u de keuze heeft uit ladderkoord of ladderband. Om het bamboe zo veel mogelijk tot zijn recht te laten komen raden wij aan de jaloezieën te bestellen met ladderkoord. De beschikbare banden die wij hebben zijn niet allemaal te combineren met het bamboe. Wil je de kleuren eerst even bekijken, vraag dan gratis kleurstalen aan.

Wanneer kies ik voor bamboe exclusief jaloezieën?

Bamboe jaloezieën zijn écht uniek. Het materiaal zorgt voor een mooie nerf in de horizontale lamellen. Onze bamboe jaloezieën worden geleverd in een lamelbreedte van 50mm. Bamboe jaloezieën zijn vooral geschikt als je op zoek bent naar een zo natuurlijk mogelijk interieur wat je bijvoorbeeld terugvindt in Scandinavische woonstijlen of een landelijke woonstijl. De bamboe exclusief jaloezie van Joe Benelli kan volledig op maat en naar wens samengesteld worden, zodat de nieuwe raamdecoratie naadloos aansluit op uw kozijn.

Verduistering/ privacy

Horizontale jaloezieën zijn niet bedoeld om een ruimte volledig lichtdicht af te sluiten. De beste sluiting kan je bereiken door de jaloezieën naar beneden te kantelen, er zal echter altijd een kleine lichtkier overblijven. Voor privacy of lichtinval regulatie kan je de lamellen naar boven of naar beneden kantelen.

Een jaloezie met band of koord heeft altijd een bepaalde ruimte tussen de bovenbak en eerste lamel, zo kunnen de lamellen goed beide kanten op draaien. Bij grotere afmetingen/zwaardere jaloezieën zal er ook in gesloten stand nog ruimte zichtbaar zijn, dit komt door het gewicht wat rek geeft op het ladderband of koord. Houd er daarnaast rekening mee dat de onderlat ook wel een kantel lat genoemd wordt. De onderlat kantelt ten alle tijden mee met de jaloezie.

Uitlijning

Let op: Heb je meerdere jaloezieën direct naast elkaar hangen dan kunnen wij niet garanderen dat de lamellen doorlopen. Dit komt omdat er altijd enige rek in de ladderkoorden of banden zit en bij verschillende afmetingen het gewicht ook meespeelt. Door de optie uitlijning te kiezen kunnen wij dit zoveel mogelijk voor je beperken maar nooit uitsluiten.

Hout is een natuurproduct waardoor kleur en structuur kunnen afwijken van de kleurstalen of eventueel eerder aangeschafte jaloezieën. Ook kan blootstelling aan zonlicht leiden tot kleurverandering en kunnen temperatuur en vocht schommeling in huis de lamellen verouderen en kromming veroorzaken. Dit hoort bij het product en valt nimmer onder de garantie

Jaloezie 50 mm | Technische gegevens

Afmetingen

Breedte van de lamel:
50mm
Afmetingen bovenbak:
51 mm hoog × 57 mm diep
Afmetingen onderlat:
5 mm hoog × 50 mm
Maximaal leverbare afmetingen:
240 cm breed x 360 cm hoog
Minimaal leverbare afmetingen:
30 cm breed x 30 cm hoog

Overig

Montagebeugel (universeel)
Bij alle houten jaloezieën worden standaard universele montagebeugels meegeleverd, geschikt voor zowel montage 'in de dag' als voor 'op de dag'.
Afdeklat
Gratis meegeleverd om de bovenbak af te werken; tevens bij op de dag' mogelijkheid tot bestellen van een sierkoof
Ladderkoord
Het ladderkoord is 3 mm breed.
Ladderband
Het ladderband is 25 mm breed.
Bedieningssysteem
  1. Rechts tuimelen - Links ophalen
  2. Links tuimelen - Rechts ophalen
  3. Links tuimelen - Links ophalen
  4. Rechts tuimelen - Rechts ophalen
Gewicht
± 2,2 kg per m2

Pakkethoogte

Dit is de hoogte van jaloezie in opgetrokken stand. Heb je ramen die naar binnen opengaan? Houd dan rekening met de pakkethoogte, zodat je pakket niet voor het raam hangt. De pakkethoogte is afhankelijk van de totale hoogte van de jaloezie. In de tabel hieronder zie je wat de pakkethoogte voor jouw formaat jaloezie zal worden.

Jaloeziehoogte:
Pakkethoogte:
50 cm
15 cm
100 cm
20 cm
150 cm
24 cm
200 cm
29,5 cm
250 cm
35 cm
270 cm
37 cm
300 cm
41 cm

Aantal ladderbanden / ladderkoorden

Het aantal ladderkoorden/ladderbanden is afhankelijk van de jaloezie breedte. Benieuwd hoeveel koorden/banden jouw jaloezie krijgt? Bekijk het in de tabel hieronder.

Jaloezie breedte:
Aantal koorden/banden:
30 t/m 85 cm
2 stuks
85,1 t/m 140 cm
3 stuks
140,1 t/m 210 cm
4 stuks
210,1 tot 270 cm
5 stuks
270,1 tot 300 cm
6 stuks

 

Let op: Wil je een rustige uitstraling? Ga dan voor een ladderkoord.
Houd je meer van een stoere, robuuste uitstraling? Kies dan voor ladderband.

producteigenschappen

De houten jaloezieen van Joe Benelli ondergaan een grondige kwaliteitscontrole en zijn met de grootste zorg op maat en naar wens gemaakt. Onze maatwerk jaloezieen hebben bepaalde eigenschappen, deze eigenschappen hebben geen invloed op de werking en kwaliteit van de jaloezie, maar kunnen optreden bij de productie, hoort bij het product of kunnen ontstaan door onzorgvuldig gebruik.

Natuurproduct

Hout is een natuurproduct waardoor kleur en structuur kunnen afwijken van de kleurstalen of eventueel eerder aangeschafte jaloezieën. Ook kan blootstelling aan zonlicht leiden tot kleurverandering en kunnen temperatuur en vocht schommeling in huis de lamellen verouderen en kromming veroorzaken. Afhankelijk van de grootte van de jaloezie kunnen de lamellen wat schuiner afwijken. Vooral bij grote afwijkingen in hoogte en breedte is dit mogelijk.

Verduistering / privacy

Horizontale jaloezieën zijn niet bedoeld om een ruimte volledig lichtdicht af te sluiten. De beste sluiting kan je bereiken door de jaloezieën naar beneden te kantelen, er zal echter altijd een kleine lichtkier overblijven. Voor privacy of lichtinval regulatie kan je de lamellen naar boven of naar beneden kantelen.

Een jaloezie met band of koord heeft altijd een bepaalde ruimte tussen de bovenbak en eerste lamel, zo kunnen de lamellen goed beide kanten op draaien. Bij grotere afmetingen/zwaardere jaloezieën zal er ook in gesloten stand nog ruimte zichtbaar zijn, dit komt door het gewicht wat rek geeft op het ladderband of koord. Houd er daarnaast rekening mee dat de onderlat ook wel een kantel lat genoemd wordt. De onderlat kantelt ten alle tijden mee met de jaloezie.

Uitlijning van de jaloezieen

Het is mogelijk de jaloezieën uitgelijnd te bestellen. De jaloezieën zullen dan tijdens de productie naast elkaar gemaakt worden om zo te kunnen zorgen dat de lamellen gelijk lopen met elkaar. Door het gewicht van de lamellen en de weeftechniek van het ladderkoord of banden kan er een klein verschil zitten in de uitlijning. Hoe groter verschil er zit in de afmetingen, hoe groter het verschil wordt in de uitlijning.

Opties

Ladderkoord of ladderband

Ladderkoord

Standaarduitrusting, de ladderkoorden worden in dezelfde kleur geleverd als de kleur van jouw jaloezieën. Ladderkoord is momenteel het meest gekozen en geeft jouw jaloezie een rustige uitstraling.

Ladderband

Geef je houten jaloezieën een stoere uitstraling d.m.v. een ladderband. Bovendien wordt door de keuze van een ladderband het lichtinval extra beperkt doordat de banden over de gaatjes van de koorden lopen.

Afwerking bovenbak

Er wordt standaard een gratis afdeklat geleverd bij de jaloezie, deze is 0,5 cm breder als de bestel breedte. Bij de stap extra opties kan je kiezen voor onderstaande optie.

Afdeklat standaard

Jaloezie breedte + 0,5 cm

Sierkoof (aan beide zijde)

Jaloezie breedte + 2,4 cm

Sierkoof linkerzijde

Jaloezie breedte + 1,2 cm

Sierkoof rechterzijde

Jaloezie breedte + 1,2 cm

Achterzijde afdeklat/ sierkoof

Afdeklatten worden geleverd met magneten die gemakkelijk vast en los te klikken zijn op de bovenbak.

Beugels

Universele beugel

alleen beschikbaar in het zilver

Plafond beugel

alleen beschikbaar in het zilver

Klemsteunen set

alleen beschikbaar in het wit

Bediening

Het bedieningssysteem van de houten jaloezieën 50 mm is uitgerust met een trekkoord voor het op en neer laten van de jaloezieën. Het kantelen van de jaloezieën gebeurt door middel van tuimelkoorden. Soms kan het in het dagelijks gebruik een degelijk verschil maken aan welke zijde je de bediening wilt, bijvoorbeeld wanneer een kast de bediening van de jaloezieën belemmert.

Links ophalen - Rechts tuimelen

Links tuimelen - Rechts ophalen

Links ophalen – links tuimelen

Rechts ophalen – rechts tuimelen

Zijgeleiding

Zijgeleiding is een staaldraad van 1,6mm die door de zijkanten van de lamellen loopt en onderaan het kozijn gefixeerd wordt. Ideaal voor draaikiep ramen, deuren of ramen die op de tocht staan.

Zijgeleiding wordt 2,5 cm vanaf de zijkanten geplaatst en standaard geleverd met een 6,8 cm smallere onderlat.

Montage zijgeleiding steunen

In de dag

Op de dag

Montagehandleiding
Jaloezie monteren op kunststof draaikiepraam
met klemsteunen en zijgeleiding